Kúpiť športtestery – e-shop

Sprievodca výberom
športtesterov


Športtestery  >  Užívateľka sa delí o svoje skúsenosti sa športtestrami

Užívateľka sa delí o svoje skúsenosti sa športtestrami

Športtester je taký osobný tréner strážiaci vašu postavu aj kondičku. Zaručí, aby ste necvičili naprázdno, alebo naopak neplytvali energiou.

O svoje skúsenosti sa športtestrami sa na serveri Rungo.idnes.cz delí Tereza Horáčková.

Začalo to Sigmou

Jej prvý športtester bol od značky Sigma, s digitálnym kódovaným prenosom, jednoduchým ovládaním a prehľadným displejom s veľkými čitateľnými číslicami, zameraný na najdôležitejšie funkcie. Bol lacný a optimálny pre zoznámenie so svetom športtesterov.

Potom nastúpil športtester Polar

Pohyb sa stal pre Terezu vášňou a na Vianoce dostala lepší športtester s viacerými funkciami, od populárnej značky Polar. Tá ponúka širokú škálu športtesterov na beh, cyklistiku, fitness a cross training. V sortimente má aj multišportovoé merače či mobilné aplikácie. "Športtestery série F a FT sú určené pre kondičné využitie pri všetkých športových a fitnes aktivitách. Svoje uplatnenie nájdu na hodinách spinningu, aerobiku, vo fitness centre, pri kondičnom behu či na bicykli," uvádza Tereza Horáčková. Rovnako tak vám športtester pomôže pri domácom cvičení na rotopede.

Vďaka športtesteru a PC budete mať z cvičenia maximálny úžitok

Športtestery Polar majú veľkú kapacitu pamäte a namerané dáta možno prenášať do počítača. Po zaregistrovaní môžete svoje kondičné pokroky sledovať pomocou webovej aplikácie PolarPersonalTrainer.com. Ponúka sa kalendár, rozlíšenie zón spaľovania tukov a budovanie vytrvalosti, meranie spaľovania kalórií a pod. Výhodou je, že si podľa týchto údajov vyberiete správny šport: na chudnutie, alebo naopak na vytváranie fyzičky. Sledovať sa dá aj celkový prehľad športov, ktorým sa venujete.

Tereza Horáčková približuje, čo ju v súvislosti so športtesterami a ich prepojením s počítačom zaujalo najviac: "Mňa osobne nadchol ukazovateľ stavu regenerácie organizmu, tzv. Training Load. Podľa intenzity a doby trvania jednotlivých aktivít sa vám zaznamenáva do grafu, ako veľmi ste trénovali, a či ešte môžete trénovať, alebo už je nutné dať telu pauzu. Ak sa pohybujete v zelenom pásme, môžete bez problémov trénovať ďalej. V prípade, že sa dostanete do žltého pásma, môžete aj naďalej trénovať, avšak mali by ste sa vyhnúť tréningu vo vysokej intenzite. Ak sa vám stane, že sa ocitnete v červenom pásme, tréning sa už neodporúča a je potrebné si oddýchnuť. Graf vám zároveň ukazuje, ktorý deň už bude vaše telo opäť zregenerované a pripravené na ďalšie plnohodnotný tréning. "

Zdieľajte článok



Odporúčame športtestery






Ďalšie novinky

Dámske športtestery

Aký športtester vybrať pre športovkyňu? Mal by sa páčiť a, samozrejme, mať všetky potrebné funkcie. Vybrali sme tie najobľúbenejšie.

Športtestery s GPS

Športtestery s GPS navigáciou sú novinkou značky TomTom, ktorá sa GPS technológiami zaoberá už dlho, a teraz ich preniesla aj do športových hodiniek.

Pulzmetre bez hrudného pásu

Meranie tepovej frekvencie je základným predpokladom na efektívny tréning. Ako merať tep bez hrudného pásu?

všetky novinky