Kúpiť športtestery – e-shop

Sprievodca výberom
športtesterov


Športtestery  >  Pulzmetre bez hrudného pásu

Pulzmetre bez hrudného pásu

Meranie tepovej frekvencie je základným predpokladom na efektívny tréning. Ako merať tep bez hrudného pásu?

Základom efektívneho aeróbneho tréningu (beh, jazda na bicykli, cyklotrenažér) je meranie tepovej frekvencie. Na neho potom nadväzujú rôzne programy (napr. označené ako HRC) na rôzne typy tréningu. Zjednodušene povedané, ak chcete schudnúť, nastavíte si vo vašom stroji alebo doplnku na meranie frekvencie vhodný program a ten stráži vašu tepovú frekvenciu a upozorní vás, kedy máte zvoľniť, alebo pridať na tempe.

Strojom býva bežecký pás, cyklotrenažér alebo napríklad rotoped, doplnkom potom športtester, pulzmeter alebo podobné merače tepovej frekvencie.

S hrudným pásom alebo bez?

Meranie tepovej frekvencie sa vykonáva zvyčajne s hrudným pásom, ktorý je súčasťou výrobku. Hrudný pás je drôtom alebo bezdrôtovo spojený so samotným meračom a odovzdáva aktuálne, veľmi presné výsledky do počítača, ktorý ich následne spracováva a odovzdáva cvičencovi.

Alternatívou sú merače tepovej frekvencie bez hrudného pásu, ktoré môžu fungovať na báze optických senzorov. Zariadenie je pripevnené napr. na predlaktí, odkiaľ vysiela signál o aktuálnej tepovej frekvencii. Tú potom môže spracovávať napr. aplikácia v mobilnom telefóne. Obvykle sú podporované najznámejšie aplikácie typu Endomondo, Runtastic, RunKeeper a ďalšie.

Tento typ prístroja je ideálny pre športovcov, ktorých obťažuje hrudný pás, alebo im sťažuje dýchanie. Príkladom sú Scosche Rhythm+ alebo Mio Link.

Vyskúšajte smart športové hodinky

Ďalším typom sú športové hodinky s množstvom funkcií, ktoré môžeme zaradiť do kategórie smart zariadení.

Naším tipom je športtester Polar M400, ktorý je radený medzi bežecké hodinky s GPS. Je to zariadenie na každodenné sledovanie fyzickej kondície. Dokáže pomôcť pri plánovaní optimálneho tréningu, prekonávanie rekordov, aj pri hľadaní cesty domov z tréningu.

Okrem toho sú to aj chytré hodinky, ktoré prepojíte s mobilným zariadením a môžete na nich sledovať správy, hovory, mať prepojený kalendár, alebo sledovať novinky zo sociálnych sietí.

K hodinkám treba ale pripojiť snímač tepovej frekvencie, odporúčaný je Polar H7.

Zdieľajte článok



Odporúčame športtestery






Ďalšie novinky

Dámske športtestery

Aký športtester vybrať pre športovkyňu? Mal by sa páčiť a, samozrejme, mať všetky potrebné funkcie. Vybrali sme tie najobľúbenejšie.

Športtestery s GPS

Športtestery s GPS navigáciou sú novinkou značky TomTom, ktorá sa GPS technológiami zaoberá už dlho, a teraz ich preniesla aj do športových hodiniek.

Pulzmetre bez hrudného pásu

Meranie tepovej frekvencie je základným predpokladom na efektívny tréning. Ako merať tep bez hrudného pásu?

všetky novinky