Kúpiť športtestery – e-shop

Sprievodca výberom
športtesterov


Športtestery  >  Ďalšie využitie športtesterov

Ďalšie využitie športtesterov

Iba s použitím športtestera, ktorý má pod stálou kontrolou tepovú frekvenciu, možno dosiahnuť účinné schudnutie a výrazné zlepšenie fyzickej kondície.

Športtester neustále monitoruje tepovú frekvenciu (TF) pri cvičení a fitness aktivitách, akými sú cyklistika, jazda na kolieskových korčuliach či beh. Sú to v podstate náramkové hodinky doplnené o hrudný pás, pričom z hrudného pásu je počas tréningu nepretržite bezdrôtovo prenášaná vaša TF do hodiniek, ktoré ju zobrazia a navyše zvukom signalizujú nežiaduce zmeny. Na bicykli či korčuliach vás tak športtester udržuje v zóne TF potrebnej na spaľovanie tukov. Podľa zvukových signálov sa potom aktivita zvyšuje či znižuje.

Je potrebné si uvedomiť, že aeróbna aktivita vhodná na chudnutie nie je zďaleka len cvičenie v posilňovni na bežeckých pásoch, eliptikaloch, rotopédoch či vibromasážnych strojoch. S použitím športesteru sa aeróbnou aktivitou stáva takisto korčuľovanie na in-line korčuliach, chôdza s palicami Nordic Walking, jazda na bicykli či kolobežke a ďalšie letné outdoorové športy. Napríklad kolieskové korčule sú oveľa efektívnejšie ako rotoped.

Najlepšie je teda spojiť vonkajšie aeróbne cvičenie (beh, jazdu na bicykli alebo kolieskových korčuliach) so športtesterom a posilňovanie s posilňovacími pomôckami. Spevnia sa tak všetky časti tela a vďaka športtesteru tiež ubudnú nadbytočné kilogramy.

Zlepšováky nás stále bavia

Podľa recenzií sú zlepšováky stále v kurze a ľudia ich uplatňujú aj na športtesteroch. Ako oznámila jedna z užívateliek: "Výborný pomocník pri športových aktivitách, sama ho používam pri chôdzi a na rotopede, kde mám aj merač v rukovätiach. Oproti nemu sú hodinky výhodou, pretože mám prehľad o tepe, aj keď zmením polohu rúk. Predtým som takto údaje o frekvencii stratila. Športtester používam aj ako bežné hodinky, keď práve nešportujem."

Zdieľajte článok



Odporúčame športtestery






Ďalšie novinky

Dámske športtestery

Aký športtester vybrať pre športovkyňu? Mal by sa páčiť a, samozrejme, mať všetky potrebné funkcie. Vybrali sme tie najobľúbenejšie.

Športtestery s GPS

Športtestery s GPS navigáciou sú novinkou značky TomTom, ktorá sa GPS technológiami zaoberá už dlho, a teraz ich preniesla aj do športových hodiniek.

Pulzmetre bez hrudného pásu

Meranie tepovej frekvencie je základným predpokladom na efektívny tréning. Ako merať tep bez hrudného pásu?

všetky novinky